Over Ons

Samen met ons gezin, onze vaste medewerker, en alle losse krachten en hulpen runnen wij onze boerderij met rosé kalveren (stieren). Een dagtaak kan ik u verzekeren! 

We zijn al meer dan 25 jaar actief in deze vorm van rundvleesproductie. Mede door onze kennis en ervaringen, kunnen wij ons bedrijf steeds meer optimaliseren. Door SKV-waardig te zijn en ook mee te doen aan bepaalde certificeringen runnen wij en gezonde bedrijfsvoering. 

Aanvoer stierkalveren uit de melkveehouderij die daar niet gebruikt kunnen worden. Deze worden hier 11 maanden gehouden in groepen in moderne stallen met veel daglicht en ventilatie en lekkere zachte vloeren om op uit te rusten.

We werken  circulair doordat we over heel veel land beschikken waarop het veevoer word verbouwd voor onze dieren en daarnaast voeren we veel reststromen, zoals aardappelafval, soja afval, raapolie afval palmolie afval, afval uit graanproducten,  afval uit de kaasbereiding,  en ga zo maar door.

Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat wij een duurzaam en eerlijk product produceren, met respect voor onze dieren.

Ingrid heeft de verkoop ooit opgezet en tot een succes gemaakt, en wij willen hier graag aan verder werken. Samen met jullie als klant.

Het is toch heerlijk om een goed stukje  eerlijk vlees van nederlandse bodem op tafel te zetten.

Ons belangrijkste voer

Sojahullen

Palmpitschilfers

Citrocell

Sojahullen of Sojaschillen komen vrij bij de winning van de olie uit sojabonen. Voordat de sojaolie en/of het eiwit uit de boon gewonnen wordt, worden de bonen ontdaan van hun zaadhuid. Dit zijn de sojahullen. Sojahullen zijn afkomstig van GMO geteelde sojabonen.

Palmpitschilfers zijn het restproduct van de mechanische winning (persen) van palmolie uit de pitten van de palmboomnoten. Landen van herkomst zijn veelal Maleisië en Indonesië. Het is een belangrijke grondstof voor herkauwersmengvoer. Als olie door persen gewonnen wordt (schilfers) blijft er meer restant vet achter dan bij schroot: daardoor is de energieinhoud van schilfers hoger dan van schroot.

Citrocell komt vrij bij de fermentatie van suikers tot citroenzuur. Suikers worden op een organische voedingsbodem gebracht waarop micro-organismen groeien, mycelium vormen en de suikers omzetten in citroenzuur. Het citroenzuur wordt uitgewassen en geperst. Citrocell is het eiwitrijke restant van het microbiële mycelium.